Jom Joint Venture!!!

Ak buat joint venture ini utk bg peluang pada yg x ada blog sendiri utk iklankan barang diorang. Klu berminat, email aku raja_karong@yahoo.com.my dan bagi email korang ke aku. Tapi pastikan korang sentiasa iklankan barang bundle dlm blog ni. Setakat satu barang je x payah la. Yang dah ada blog pun bleh join.Yg nk exchange link, email aku

Hukum Poligami Tapi Tidur Bersama  

Posted by Azri

Salam, saya ingin menanyakan soalan pada ustaz perihal poligami.

Saya mempunyai 2 orang isteri dan kami tinggal serumah. soalan saya:
1.soal giliran..adakah jimak termasuk di dalam giliran?
2.apa hukum suami tidur dengan isteri-isterinya bersama.
3.apa hukum jika suami berjimak dengan isteri-isterinya serentak?
4. dimanakah saya boleh mendapatkan ilmu perihal poligami. 

.........................

w.salam

1. Jimak tidak termasuk dalam giliran. Yang dikira sebagai giliran ialah kehadiran suami disamping isterinya sahaja.

2. Harus tidor bersama dengan syarat kedua2 isteri tidak menampakkan aurat masing2.

3. Haram dengan sepakat ulamak dengan sebab haram isteri melihat atau membuka auratnya dihadapan isteri yang seorang lagi. Yang harus memandang auratnya hanyalah suaminya sahaja.

4. Ada banyak buku2 di pasaran yang menerangkan perkara ini. boleh juga dapatkan kaset ata VCD ceramah tentang adab2 poligami seperti VCD Ustaz Ismail kamus, Ustaz Shamsuri dan lain2.

wallahua'lam



Sumber: Ustaz Azhar

This entry was posted on 3:58 PM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Related Posts with Thumbnails